Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017
 
 
  
  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

 1. Ο Αθλητισμός ως
  "τρόπος Ζωής"

   
 2. Το Ντόπινγκ και
  "οι Μάσκες"

   
 3. Τα Συμπληρώματα
  Διατροφής

   
 4. Επαγγελματίες
  & Ερασιτέχνες

   
 5. Τα παράθυρα της
  ευγενούς άμιλλας

   
 6. Δεν αγωνίζομαι -
  η άλλη πλευρά

   
 7. Μύηση στο επί κοντώ με
  το "Σπαστό κοντάρι"

   
 8. Το επί κοντώ  & 
  "Η Μαύρη τουλίπα"

   
 9. "ΜΑΥΡΗ ΤΟΥΛΙΠΑ" & στην Ελλάδα.
   
 10. Μαθαίνω
  "γιατί αγωνίζομαι"

   
 11. Πίσω από τη
  Βιτρίνα των αγώνων.

11.  Οι κανονισμοί που ισχύουν
από 1.11.2015 της ΙΑΑΦ 2016-2017

ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

 

 

 

 

 

12. ΟΙ ΚΑΝΟΙΝΣΜΟΙ 2016-2017
ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


 


ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ (49)  15-3-2016

ΑΙΤΗΣΗ  ΕΝΕΡΓΟΥ ΜΕΛΟΥΣ 15.3.16


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΣΤΙΒΟΥ
ΓΕΝΙΚΑ &
ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

  Καλωσόρισμα

Αγαπητοί μας φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στην ηλεκτρονική  σελίδα του Α.Σ. ΡΗΓΑΣ Θεσσαλονίκης. 
Σκοπός της σελίδας είναι να  σας ενημερώνει  για τις ποικίλες δραστηριότητες των μελών και  των αθλητών του Συλλόγου μας αλλά και για τα δρώμενα γύρω από τον Κλασικό αθλητισμό.
Αποφάσεις του Δ.Σ., προγράμματα προπόνησης, απόψεις των μελών του Συλλόγου,  φωτογραφίες από αγώνες, φωτογραφίες από διάφορες εκδηλώσεις και στατιστικά στοιχεία για τους αθλητές μας, θα βρίσκονται πάντα στην διάθεση σας.
Ελπίζουμε η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ μας σελίδα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας και να αποτελέσει την πρώτη επιλογή στην ηλεκτρονική σας ενημέρωση.


Με αθλητικούς χαιρετισμούς,
Η Πρόεδρος  Μανιού-Καψαμπέλη Αικατερίνη


Το Διοικητικό Συμβούλιο 2015-2017

Από αριστερά:
Μουρουδέλης Σ., Σολομωνίδης Β., Παπαδόπουλος Α., Τριανταφύλλου Ε., Καρματζόγλου Σ., Μανιού-Καψαμπέλη Αικ., Θεοφανίδης Θ, Κούτρας Ι, Πολίτης Μ., Γκιώσης Β.

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Ο Κανονισμός εγκρίθηκε από τη Γ.Σ. της 16.3.16 και εφεξής είναι σε ισχύ.  ΑΣ ΡΗΓΑΣ – ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ Π-Κ ΠΠ-ΠΚ/Α ΚΑΙ ΠΠ-ΠΚ/Β
22/01/2017

Ενημερώνουμε τους αθλητές του συλλόγου ότι σε κάθε προπόνηση θα γίνονται εσωτερικές ημερίδες «πρόκρισης» (σε διαφορετικά αγωνίσματα) για τη συμμετοχή των αθλητών στις επίσημες ημερίδες του ΣΕΓΑΣ.
Οι προπονητές μετά από συνεννόηση και συντονισμό, θα καθορίσουν την ημέρα που θα κάνουν την εσωτερική ημερίδα για κάθε αγώνισμα. Έτσι όσοι αθλητές θέλουν θα μπορούν να συμμετέχουν στις εσωτερικές ημερίδες και σε 2ο και 3ο αγώνισμα για να δουν τόσο οι ίδιοι αλλά και οι προπονητές τους, ποιο αγώνισμα τους ταιριάζει καλύτερα.
ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ
Την Τετάρτη 25.1.17 και 1-2-17 ώρα 19:30 θα γίνει εσωτερική ημερίδα στο άλμα επί κοντώ για ΠΠ-ΠΚ/Α & Β με προπονητές τους κ. Λάσκαρη Παναγιώτη και Χατζιόπουλο Κοσμά. Συμμετέχουν όσοι μπορούν να περάσουν πήχη με όλους τους κανονισμούς.
Όσοι θέλουν να κάνουν επί κοντώ αλλά δεν είναι ακόμη σε θέση να περνούν πήχη μόνοι τους, θα αγωνιστούν την Παρασκευή 27.1.17 και 3-2-17 στις 19:30 στην αίθουσα Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ). Όσοι αθλητές έρχονται Τρίτη και Πέμπτη θα αγωνιστούν την Τρίτη 24 και 31 Ιανουαρίου με συντονιστή την κ. Γκοτζαμάνη Σ. και κ. Χατζιόπουλο Κ..
ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ "ΛΟΙΠΑ" ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Για τους Δρόμους , τα οριζόντια άλματα αλλά και για «άλλα» αγωνίσματα … τις ημέρες θα τις καθορίσουν οι προπονητές κ.κ. Τοσίδης Λάζαρος και Βαλσαμίδης Ν.  με συντονιστή τον κ. Χατζιόπουλο Κ.
Το πρόγραμμα των "λοιπών" αγωνισμάτων (εκτός του επί κοντώ) θα ανακοινωθεί σε αυτό το άρθρο, τη Δευτέρα το βράδυ 23.1.17.


  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ 21.1.17 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
21/01/2017

Κοινοποιώ για την ενημέρωση των φίλων του στίβου τα αποτελέσματα (τριάδες) της πρώτης ημερίδας Κλειστού Στίβου της Θεσσαλονίκης που έγινε σε Αμπελόκηπους και Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Τα αποτελέσματα είναι  όπως τα πήραμε από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ (με την προσθήκη του επί κοντώ Ανδρών-Παίδων, αφού αντιγράψαμε το πινάκιο).
Αργότερα θα περάσουμε τα πλήρη αποτελέσματα της Ημερίδας (όταν θα τα πάρουμε).

 

 

 

 

Οι φωτογραφίες από τους Αμπελόκηπους. Εφόσον λάβουμε φώτος από Παλαί θα τις περάσουμε.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΤΡΙΑΔΕΣ)

Μπέλος Θεοφάνης 4.80(i) με 10 διασκελισμούς

.

Λάσκαρης Πάναγιώτης 5.20 (μετά πήγε στο 5.40 είχε καλά άλματα)

.

Στυλιανού Νίκανδρος 5.30(με προβλήματα στο ρυθμό λόγω ψύξης)

Κρασιά Σκεύη 3.60 (i)(με κοντάρια που έπιανε για πρώτη φορά

.


  ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ
19/01/2017

Με βραβεύσεις άρχισε το 2017 για τους νικητές στο «Point  System» αλλά και στις «παρουσίες» των γκρουπ των Ακαδημιών.
Οι νικητές του τελευταίου μήνα Δεκεμβρίου 2016 για τα γκρουπ των Ακαδημιών φαίνονται στους διπλανούς πίνακες.
Συγχαίρουμε όλα τα παιδιά που προσπάθησαν να γίνουν καλύτερα το 2016 και ιδιαίτερα όσα παιδιά κατάφεραν να βρεθούν στις θέσεις που βραβεύονται.
Ιδιαίτερα συγχαίρουμε όσους κατάφερα να γίνουν «Αρχηγοί» για τον επόμενο μήνα.
 


  ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ
18/01/2017

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ αποφάσισε όπως κάθε χρόνο να επαναλάβει στους χώρους των γραφείων της  και στο Στάδιο Αμπελοκήπων, την Ιατρική εξέταση των αθλητών-τριων των Σωματείων της ένωσης.
Για τον μήνα Ιανουάριο 2017το πρόγραμμα έχει ως εξής
ΠΕΜΠΤΗ              19/1/2017            17.00΄-19.00΄(ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ        20/1/2017            17.00΄-19.00΄(ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ)
ΔΕΥΤΕΡΑ              23/1/2017            17.00΄-19.00΄(ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ)
ΠΕΜΠΤΗ              26/1/2017            17.00΄-19.00΄(ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ)
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ


  ΔΕΥΤΕΡΑ 30.1.2017 Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ – ΑΣ ΡΗΓΑΣ
18/01/2017

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου θα γίνει η κοπή της Βασιλόπιτας του ΑΣ ΡΗΓΑΣ. Στη Βασιλόπιτα θα βραβευτούν οι διακριθέντες αθλητές για το 2016 καθώς και όσοι διακρίθηκαν στις σπουδές τους.
Με απόφαση του Δ.Σ. οι μαθητές της φετινής Α Γυμνασίου θα βραβευτούν αργότερα όλοι μαζί. Η μετάθεση της βράβευσης των μαθητών της Α;  Γυμνασίου είναι αναγκαία, αφού από φέτος η Ακαδημαϊκή χρονιά χωρίζεται σε δύο Τετράμηνα, με το πρώτο Τετράμηνο να τελειώνει στις 20 Ιανουαρίου. Είναι φυσικό να μην προλάβουν όλα τα σχολεία να δώσουν ελέγχους μέχρι την ορισθείσα ημερομηνία,.
Για όλους τους άλλους μαθητές,  που θα φέρουν φωτοτυπία του τίτλου προαγωγής τους  παραμένει η Τετάρτη 25 Ιανουαρίου ως τελευταία ημέρα δήλωσης ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥ, για να προλάβουμε να παραγγείλουμε  τα δωράκια.


  ΑΣ ΡΗΓΑΣ -ΠΙΤΑ 2017- ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ & ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
17/01/2017

Ο χιονιάς … μας πήγε λίγο πίσω. Με βάση τη ροή των εκδηλώσεων του συλλόγου, οι αποφάσεις του Δ.Σ. (λόγω χιονιά) είναι λίγο πίσω.  Θέλοντας να καλύψουμε το λίγο χαμένο έδαφος προαναγγέλλουμε τα «γνωστά» για να δώσουμε το χρόνο στους αθλητές μας να ετοιμάζονται.
Τα «γνωστά» ορίζονται από τον Εσωτερικό Κανονισμό ο οποίος στο άρθρο 19 αναφέρει:

ΑΡΘΡΟ  19  ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Ο Σύλλογος κάθε χρόνο βραβεύει στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου αθλητές και αθλήτριες που την προηγούμενη χρονιά διακρίθηκαν στον Αθλητισμό και στα γράμματα:
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
1.       Επέτυχαν σημαντικές επιτυχίες στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα των αντίστοιχων κατηγοριών ή και σε άλλους αγώνες (π.χ. Διασυλλογικούς). Τις θέσεις βράβευσης εισηγείται κάθε χρόνο ο τεχνικός διευθυντής, ανάλογα με τις επιτυχίες των αθλητών.
2.       Όσους συμμετείχαν με την Εθνική Ομάδα της κατηγορίας των σε Βαλκανικά, Πανευρωπαϊκά ή Παγκόσμια πρωταθλήματα.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
1.       Όσους Αρίστευσαν στις μαθητικές τους υποχρεώσεις (στα Γυμνάσια και τα Λύκεια) και διακρίνονται για το ήθος τους, όπως αναλύεται στην ενότητα «ΚΙΝΗΤΡΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ» (άρθρο 26).
2.       Όσους εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση ή διακρίθηκαν σε Πανελλήνιους ή και διεθνείς σχολικούς διαγωνισμούς.
ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
1.       Βραβεύονται άνθρωποι που προσέφεραν στην κοινωνία και στον αθλητισμό είτε γενικά είτε στην επίτευξη του σκοπού του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

Στη σημερινή (17.1.17) συνάντηση των μελών του Δ.Σ. θα συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες των εκδηλώσεων που ακολουθούν (π.χ. κοπή της Πίτας) και οι όποιες αποφάσεις του Δ.Σ. θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Προσοχή:  
Για τη βράβευση των ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ μαθητών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, διευκρινίζεται ότι.
Ειδικά για τους μαθητές της Α΄ τάξεως του Γυμνασίου, θα βραβευτούν όσοι/ες έβγαλαν ΑΡΙΣΤΑ στο 1ο Τετράμηνο (πάνω από 18,5). 
[Για τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου που από φέτος παίρνουν βαθμούς ανά τετράμηνο (και το 1ο τετράμηνο λήγει στις 20 Ιανουαρίου) θα κάνουμε δύο βραβεύσεις.
Α) Θα βραβεύσουμε στην Πίτα (στις 30 Ιανουαρίου) όσους μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου μας φέρουν φωτοτυπία ελέγχου  και β) τους Αριστούχους που θα πάρουν  βαθμούς μετά τις 27 Ιανουαρίου θα τους βραβεύσουμε χωριστά το Φεβρουάριο σε μια εκδήλωση που θα γίνει μόνο για αυτούς.
Για τις άλλες τάξεις Γυμνασίου το ΑΡΙΣΤΑ αναφέρεται στο Γενικό βαθμό προαγωγής από τη μία τάξη στην άλλη και είναι επίσης το 18,5
Για όλες τις τάξεις του Λυκείου το ΑΡΙΣΤΑ αναφέρεται στο Γενικό βαθμό προαγωγής από τη μία τάξη στην άλλη και είναι το 18,1.
Όσοι μαθητές-αθλητές είναι ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ παρακαλούνται -το συντομότερο- να το δηλώσουν στους προπονητές τους. Παρακαλούνται δε στη συνέχεια (για το τυπικό μέρος,) να προσκομίσουν από μια φωτοτυπία του τίτλου προαγωγής των ή του Ελέγχου του πρώτου Τριμήνου (τα «πρωτάκια»),  μέχρι την Τετάρτη 25.1.2017.


  ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΝΕΑΣ ΦΟΥΡΝΙΑΣ ΦΟΡΜΩΝ ΑΣ ΡΗΓΑΣ
16/01/2017

Ακριβώς τώρα που χρειάζονται καταφθάνουν σήμερα κατά τις 20:00 οι νέες φόρμες που παραγγείλαμε επειδή είχαν τελειώσει κάποια νούμερα. Ειδικά για αυτή τη φουρνιά προσέχθηκε ιδιαίτερα το παντελόνι που ήταν λίγο μακρύ και πλέον παντελόνι και μπουφάν είναι να «τα πιείς στο ποτήρι». Όσοι (παιδιά, γονείς ή και φίλοι) επιθυμούν να ντυθούν με τα όμορφα χρώματα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ αλλά και αποδεδειγμένα- ζεστά-  κατάλληλα για τις κρύες ημέρες που ακολουθούν, ας σπεύσουν από σήμερα στο δωματιάκι του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, στο Κ-3 του Καυτανζογλείου, για  να διαλέξουν το νούμερό τους. (Η φόρμα τιμάται 25 ευρώ όσο και το κόστος της).
Επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε 2ο και 3ο κόκκινο μπλουζάκι στην τιμή κόστους (5 ευρώ) για να είστε μοντελάκια. Το πρώτο μπλουζάκι διατίθεται δωρεάν με την εγγραφή. Αν υπάρχει παιδί, που γράφτηκε κανονικά και δεν πήρε μπλουζάκι ίσως επειδή δεν υπήρχε το νούμερό του, ας προσέλθει να του δώσουμε.


  4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ (Σ.Ε.Φ.) ΑΘΗΝΑ
12/01/2017

Ο ΣΕΓΑΣ προκηρύσσει ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Α/ Γ, Ε/Ν & Π/Κ  το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 στο «ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ (Σ.Ε.Φ.).
Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ Α/Π
ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ Γ/Κ


  18/19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ Α/Γ (Σ.Ε.Φ.)
12/01/2017

Ο ΣΕΓΑΣ προκηρύσσει το 31ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή 18 και 19 Φεβρουαρίου 2017 στο «ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ (Σ.Ε.Φ.).
Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ (Α)
ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ (Γ)


  Τελευταία Νέα... (Διαβάστε όλα τα Νέα)

 

ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ &

[Α,Β,Γ,Δ,Ε,ΣΤ,Z']
"ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ"


Πατήστε
ΕΔΩ  για να δείτε
τους καλύτερους από το 2000


ΕΠΙΣΗΜΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ 

2013, 2014, 2015, 2016, 2017

Ε. ΓΕΩΡΓΙΤΣΕΛΗΣ Α.Ε.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ  Ε. ΓΕΩΡΓΙΤΣΕΛΗΣ

Για να διαβάσετε τις Τεχνικές διατάξεις 2016 Πατήστε ΕΔΩ